Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/e/c/adapelektrik.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/e/c/adapelektrik.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/e/c/adapelektrik.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Inf Teknik – adapelektrik
ensqit
00355 674705037 Hen - Pre 07:30 - 18:00 Shtn 7:30-12:00 Rruga Halit Bajraktari Shkoder - Albania
ensqit
00355 674705037 Hen - Pre 07:30 - 18:00 Shtn 7:30-12:00 Rruga Halit Bajraktari Shkoder - Albania

Inf Teknik

START DELTA STARTER

Ky lloj nisësja përdoret për motorët që kanë çift rrotullues të ulët rezistent ose që fillojnë pa ngarkesë. Motorri duhet të jetë i disponueshëm me llojin e motorit dhe duhet të ketë terminalet e përshtatur për kabllimin e yllit / deltës.

Në fillim (modaliteti i yllit) rryma e fillimit është 1/3 e rrymës së fillimit të një motorri të drejtpërdrejtë (I start = 1,5 ÷ 2,6 I nominal); është më e vogël me startues elektro-mekanikë.

ELEVATOR AUTOTRASFORMER START WITH INTERMEDIATE VOLTAGE

Ky lloj nisës zakonisht tregohet për motorët me fuqi mesatare / të lartë të vendosur në distancë të lartë nga paneli i kontrollit.

Në fillim, motori ushqehet me tensionin e ndërmjetëm (V start> V line) me anë të një autotransformator të ashensorit me dy nivele të tensionit në qarkun sekondar. Në fund të fillimit, shkëmbimi i motorëve në tensionin më të lartë në qarkun sekondar të autotransformatorit (V nominal> V start> V line); pra, autotransformuesi është gjithmonë në shërbim.

Rryma e fillimit është e ndryshueshme me katrorin e raportit në mes të tensionit (V nominal / V start) ², është reduktuar shumë, sipas funksionit të raportit të tensionit të zgjedhur. Gjithashtu, pas fazës së fillimit, rryma nominale mbetet shumë e ulët në krahasim me një rrymë nominale të një motori të njëjtë të ushqyer në tension më të ulët, me të gjitha avantazhet në lidhje me rënien e tensionit, prandaj dimensionet e kabllit, në kabllimin e lidhjes midis kontrollit panel dhe motor.

Përparësitë e këtij lloji të motorrit janë:

 • aktuale e fillimit shumë të ulët
 • aktuale nominale shumë e ulët në krahasim me një rrymë nominale të një motor të njëjtë të ushqyer në tension më të ulët
 • përdorimi i vetëm tre kabllove me seksion të reduktuar në krahasim me pjesën e kabllit të nevojshëm për një motor të njëjtë të ushqyer në tensionin e linjës
 • nuk ka ndërprerje të të ushqyerit
  Disavantazhet janë:
 • Ngarkesa e konsiderueshme dhe pesha e autotransformatorit
 • kompleksiteti dhe kostoja e realizimit të autotransformatorit në shërbim të vazhdueshëm me tension të ndërmjetëm

STATOR IMPEDANCE STARTER

Ky lloj nisësja përdoret për çdo lloj motorike dhe përdoret kryesisht për veprimin e pompave të zhytur, sepse është e favorshme përdorimi i vetëm tri kabllove.

Në fillim, motori ushqehet me anë të pengesave të statorit në seri me statorin motorik. Impedancat e statorit shkaktojnë rënie të tensionit që zvogëlon proporcionalisht rrymën e fillimit (I start = 2,5 ÷ 3,5 I nominale – kundër I start = 5 ÷ 8 I nominal në rastin e fillimit të drejtpërdrejtë).

Sa rënia e tensionit është më e madhe, aq shumë rryma e fillimit është e ulët, por çift rrotullimi i fillimit është zvogëluar në katrorin e rënies së tensionit.

Pas një kohe të programueshëm, zakonisht rreth 2 sek. përafërsisht, në fund të fazës fillestare të motorit, impedancat përjashtohen pa ndërprerje dhe motorët ushqehen në tensionin e linjës.

Prandaj, përparësitë e këtij lloji të iniciatorit janë:

 • rryma e ulët e fillimit
 • përshtatur për çdo lloj motorike
 • përdorimi i vetëm tre kabllove
 • nuk ka ndërprerje të ushqimit

Disavantazhet janë:

 • çift ​​rrotullues i ulët i fillimit
 • pengesë e konsiderueshme e pengesave të statorit

SOFT STARTER

Ky lloj nisësja përdoret për çdo lloj motori, veçanërisht për motorët elektrikë me rrymë të lartë fillestare.

Soft – Starter është një kontrollues i tensionit, e bën fillimin e motorit me anë të rritjes progresive të tensionit të ushqimit. Kjo lejon motorin e ëmbël të motorit, me reduktimin e kulmit të rrymës. Gjithashtu, arrestimi i motorit është i ëmbël, me anë të reduktimit progresiv të tensionit të ushqimit.

Në fillim dhe në arrestimin e motorit, Soft Starter kontrollon karakteristikat e operimit të motorit, gjithashtu edhe mbrojtjen termike. Gjatë fazës së drejtuar, në karakteristikat natyrore të motorit, në vend të kësaj, Starteri i butë mund të kalojë nëpërmjet kontaktit të kalimit, për ruajtjen e pajisjes.

Përparësitë e këtij lloji të motorrit janë:

 • rrymë e ulët e fillimit
 • përshtatshmëri për çdo lloj motorri
 • thjeshtësi ekstreme e realizimit
 • stresi minimal për motorin dhe për pajisjet mekanike të lidhura, në sajë të iniciatorit të ëmbë

Disavantazhet janë:

 • çift ​​rrotullues i ulët i fillimit
 • kostoja e pajisjes

DIRECT STARTER

Ky lloj nisës është më i thjeshtë midis atyre që përdoren. Motor është i lidhur me rrjetën dhe fillon me karakteristikat e tij natyrore.

Avantazhet janë të dukshme:

 • thjeshtësinë e pajisjes
 • çift rrotullues i lartë i fillimit (C start = 0,5 ÷ 1,5 C nominale)
 • filloni shpejt
 • çmim i ulët

Por ajo tregon një seri faktorësh të mohuar, si rrymë të lartë të fillimit (unë filloj = 5 ÷ 8 I nominale) me të gjitha pasojat e rastit.

AUTOTRASFORMER STARTER

Ky lloj nisësja përdoret për motorët me fuqi mesatare / të lartë.

Në fillim, motori ushqehet me tension të reduktuar me anë të autotransformatorit që, në fund të fillimit, përjashtohet nga qarku i ushqimit. A

Zakonisht, V start = 70% V line, por, sipas kerkeses, eshte e mundur te behet paneli kontrolli me raport te ndryshem ndermjet tensioneve, ne perputhje me çift rrotullimin minimal te nevojshem per te filluar motorin.

Rryma e fillimit dhe çift rrotullimi i fillimit janë proporcionale me katrorin e raportit midis tensioneve (V line / V start) ², atëherë ato janë:

Filloj = 1,7 ÷ 4 I nominal;
C fillimi = 0,5 ÷ 0,85 C nominal.
Përparësitë e këtij lloji të motorrit janë:

 • aktuale e fillimit shumë të ulët
 • përshtatshmëri për çdo lloj motorri
 • përdorimi i vetëm tre kabllove
 • nuk ka ndërprerje të të ushqyerit

Disavantazhet janë:

 • Ngarkesa e konsiderueshme e autotransformatorit
 • fazë tranzitore në kalimin nga tensionet e reduktuara të fillimit të tensionit të linjës
 • kompleksitetin dhe koston e realizimit të autotransformatorit

INVERTER STARTER

Inverter, ose konvertor i frekuencës, është një pajisje që mund të kontrollojë fillimin e motorit dhe, mbi të gjitha, menaxhimin e motorit.

Ky lloj nisës është më i miri për të pasur kursime energjie, për të optimizuar punësimin e energjisë të motorëve dhe për të kufizuar rrjedhën e fillimit.

Me konvertimin e frekuencës së linjës, Inverter ndryshon shpejtësinë dhe çiftimin e çekut të motorit, rrjedhimisht energjia elektrike e absorbuar nga motori, jo vetëm në fazën e fillimit dhe në fazën e ndalimit.

Inverter mund të transmetohet në tension ose në rrymë me anë të sinjaleve analoge nga dhënësit analog të presionit, nga dhënësit e kapacitetit hidraulik, nga dhënësit e temperaturës. Në rastin e pompave elektrike, inverter garanton kapacitete të vazhdueshme hidraulike ose presion të vazhdueshëm të punës, ose presion të ndryshueshëm të punës në funksion të kërkesave të konsumatorit. Në rastin e ventilatorit ajror ose në rastin e ftohësit të ajrit, Inverter garanton temperatura konstante, rrjedha të vazhdueshme të ajrit, temperatura të ndryshueshme ose rrjedhje të ndryshueshme të ajrit në funksion të parametrave atmosferikë dhe aplikime të tjera të pakufizuara, duke optimizuar punësimin e energjisë.

Gjithmonë inverter mund të ruajë motorin në kushtet optimale të punës, për më tepër, falë inverterit, vija elektrike e sheh motorin si një ngarkesë resistive, duke shmangur problemin e korrigjimit të faktorit të fuqisë në rast të motorëve të mëdhenj.

Më në fund, për periudha të shkurtra pune, inverter mund të drejtojë motorin elektrik në shpejtësi të përparuar në krahasim me shpejtësinë nominale.

Prandaj, sfera e operimit të motorit është më e zgjeruar, që mund të shmangë ngarkesat e papritura.

Përparësitë e këtij lloji të motorrit janë:

 • kursime të mëdha energjetike
 • kontrollin e të gjitha parametrave të motorit, në çdo fazë të punës
 • çift ​​rrotullues të vazhdueshëm ose të ndryshueshëm, në çdo fazë të punës, në funksion të parametrave të vendosjes
 • përshtatshmëri për çdo lloj motorri
 • nuk ka stres për motorin dhe për pajisjet mekanike të lidhura
 • menaxhimi i aplikacioneve të pakufizuara, mbi të gjitha nëse shoqërohet me një kontrollues logjik të programueshëm (PLC)

Disavantazhet janë:

 • ndjeshmëri ekstreme ndaj perturbimeve ose radiofrekuencës që do të arrijë në inverter nga kabllot e lidhjes me motorin që do të kishte nevojë, në rast të largësisë së madhe (mbi 70 ÷ 100 m), përdorimi i kabllove ose filtrave të mbrojtur afër inverterit dhe afër motor (kjo është e pamundur, për shembull, në rastin e pompa zhytëse).